Een paar weken geleden is er in onze klas een schrijfster geweest: José van den Burgt. Ze kwam vertellen over haar boek: "Katrien en de Waanse wereld". Het gaat over een meisje dat Katrien heet. Ze was in de Waanse wereld terecht gekomen en deed daar allemaal leuke en rare dingen. Er was ook een meisje in onze klas , Inger , en José was de oudtante van haar.

 

Inger was ook een van degenen die het boek zeg maar mochten "testen", of het leuk was. En na afloop had zij het boek natuurlijk van José gekregen (met handtekening). Die had ze dus ook meegenomen naar school. Na afloop mocht je vragen stellen en dus weten we nu wel wat van haar. Je kon ook een handtekening krijgen. En natuurlijk hebben we dat gedaan. Die van mij staat in mijn agenda. Ik heb veel geleerd van José.

 

Nu een stukje over haar boek : Katrien wacht op mama, die een tijd geleden is weggegaan om na te denken. Maar zij keert niet terug. Samen met Plato, de kat van haar grootmoeder Mammoes, ontdekt ze het café 'De Drie Deugden'. Achter de nooduitgang van het café ligt de Waanse wereld, een fantastische wereld waar magie troef is. In die Waanse wereld is niets voorspelbaar. Het ene moment is het winter en een minuut later is het zomer. Het landschap verplaatst zich zelfstandig en de Waanse mensen zijn ingedeeld in categorieën: karakterkrakers, psychowaners, toevoegers, enz. Katrien blijkt een halve te zijn: het kind van een Waanse moeder en een

vader die wereldburger is. Als Katrien de Waanse wereld betreedt om haar moeder te vinden, kan ze pas terugkeren als ze gevonden heeft wat ze zoekt. Zo begint een lange zoektocht doorheen het magische land van Waan, met een gelukkige afloop voor iedereen.

 

Jes & Melanie

 

 

Tekst uit iKLUISter, het infobulletin van de basisschool De Kluis

terug

iKLUISter

 

jaargang 3 - nummer 3

17 maart 2006